Председателят на РЗС Яне Янев представи кандидатите на партията за кметове на общините Разград и Кубрат, информира радио Шумен.

До десети септември ще обявим нашите кандидати във всички общини на областта, посочи той. Кандидатът на РЗС за градоначалник на Разград е Петя Александрова Пенева. Тя е завършила стопанската академия в Свищов, магистър „Счетоводство и контрол". Има второ висше образование право. Адвокат е от шест години в Разградската адвокатска колегия , вещо лице повече от 15 години към Разградския окръжен съд.

В Кубрат партията издига кандидатурата за кмет на Татяна Христова Пенчева, която има висше педагогическо образование. В момента работи като преподавател по информационни технологии и музика в основно училище „Христо Смирненски".

По думите на Яне Янев първите номинации са на две ерудирани и силни дами, които имат куража и волята в толкова труден район да се опълчат срещу статуквото и да излязат с ясни и категорични идеи. Ние няма да правим вяла и клиширана политическа кампания. От РЗС може да се очакват изненади, може да се очакват директни и категорични въпроси към нашите опоненти, закани се той.

РЗС ще води силна и безкомпромисна кампания. Няма да се поколебаем да оповестим всичко свързано с нашите опоненти. Тук нашите противници са ГЕРБ, БСП и ДПС, заяви Янев.

По думите му партията ще участва в изборите със собствени кандидати за кметове на общини, листи за общински съветници и кандидати за селски кметове. Изключваме каквито и да е било коалиции с партиите от статуквото, единствено и само по места в нашите листи ще има "граждански квоти", допълни лидерът на РЗС.