На 2, 3 и 4 февруари 2018 г. ще се проведе събеседването с желаещите да се включат в политическия проект на Слави Трифонов. Това става ясно в отворено писмо на шоумена, което той разпространи и до медиите.

Събеседването ще се излъчва на живо в интернет и както Слави Трифонов заявява цел е: "всеки един от вас, уважаеми съграждани, да може да бъде обективно информиран за това, което се случва."

В писмото се посочва, че 3 777 души са заявили желание да участват в подобно начинание: "Хора от различен пол и възраст. Хора, завършили различни университети, включително и най-престижните в света. Хора с изумителна биография."

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Слави Трифонов търси българите, които да ни измъкнат от 27-годишната каша

Тъжна, тъжна, тъжна работа, заявява шоуменът

"И за мен е огромна отговорност и удовлетворение, че такива хора изявяват желание да участват в подобно начинание. Най-искрено изразявам огромната си благодарност и уважение към всеки един от тях. Държа да отбележа и че почти всички българи, които са на върха в световни университети, като преподаватели, или българи, които имат много успешен бизнес из целия свят, почти всички от тези българи се съгласиха заедно да проведем събеседването с желаещите да участват в подобен проект, заявява Слави Трифонов.

В отвореното си писмо Трифонов посочва и че с всеки изминал ден става все по-ясно, че политическата класа и начинът, по който тя се избира в нашата Родина, са нещо архаично, неспособно, зациклило, корумпирано и има нужда от брутална промяна.

Шоуменът припомня и че такава промяна са пожелали и над 2.5 милиона българи, които са заявили това чрез законен референдум

"Предполагам сте много щастливи от това, че България е председател на Съвета на ЕС, но дали това по някакъв начин ви кара да се чувствате по-добре, се съмнявам", се казва в отвореното писмо.

Над 2000 искат да се присъединят към партията на Слави Трифонов

Над 2000 искат да се присъединят към партията на Слави Трифонов

Кастингът на Слави е към финала си

Слави Трифонов аргументира отново сформирането на политическо движение с мотива да се покажат на българските граждани "други хора - различни от сегашните политици. Образовани и доказали качествата си. Хора, които могат да представляват България и всички нас в съвсем друга светлина. Да бъдат политиците, които заслужава една модерна и цивилизована държава.

Припомняме, в края на септември месец Слави Тирфонов и Инициативният комитет за организиране на референдума в отворено писмо до медиите призоваха образовани професионалисти, които желаят да променят бъдещето на България, да се покажат.

Слави Трифонов с ултиматум към новите депутати

Слави Трифонов с ултиматум към новите депутати

Или идва пред НС да отвоюва гражданските си права

"Уважаеми българи, които сте в България и по света, вие имате историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене", призова Слави Трифонов.
Призивът е в съответствие с отвореното му писмо, в което заявява, че започва да търси хората, които могат да измъкнат страната ни от "тази 27-годишна каша", с което постави начало на политически проект.

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

На зла круша – зъл прът, заканва се шоуменът

Преди това инициативен комитет около шоуто на Слави Трифонов организира подписка с искане за провеждане на референдум. Макар и до гласуване да стигнаха само част от въпросите, референдумът се проведе заедно с президентските избори, спечелени от Румен Радев.
Именно неговата победа беше мотив Бойко Борисов да подаде оставка отново и така разглеждането на референдума беше допълнително затормозено.

Резултатите от гласуването, според ЦИК, не направиха задължителни прилагането на тезите от референдума, но избирателната активност беше достатъчна, така че въпросите да трябва да влязат в Народното събрание.

Нито предишното, нито настоящото народно събрание обаче не проявява активност в тази посока, въпреки че лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че неговата партия ще поеме инициативата и ще изпълни волята на народа.

Макар и да оспорва резултатите от гласуването, ВКС отхвърли оконтачателно иска., на което шоуменът отговори също с гневно писмо.

Слави Трифонов няколко пъти излиза на протест пред Народното събрание, където в продължение на дни настояваше народните представители да изпълнят задълженията си.