Социалисти номинираха Стефан Данаилов за кандидат-президент на БСП. „Клуб 65" към районната организация на БСП в Красно село късно снощи на свое събрание номинира депутата и бивш културен министър в кабинета "Станишев".

Любимият актьор на поколения българи покрива абсолютно всички изисквания, които Националния съвет на БСП прие по време на заседанието си в събота, коментираха членовете на „Клуб 65".

"Ламбо е човек от народа, естествен, честен и откровен. Той не е типичният политик, той не е и типичният актьор, той е уникална комбинация от всички положителни черти, които притежават добрите политици и актьори", коментира председателят на „Клуб 65" Симеон Славчев.

"Стефан Данаилов е кандидат-президентът, който ще може да привлече най-много гласове извън БСП и успоредно с това ще успее достатъчно добре да обедини и мотивира всички членове и симпатизанти на партията", допълни Славчев.

Касабов, както е по-известен напоследък актьорът, не само ще спечели срещу всеки един кандидат на ГЕРБ в това число и срещу Бойко Борисов, но ще бъде и истински обединител на нацията, нещо от което България има силна необходимост именно в този момент, категорични са социалистите.

Номиниралите Стефан Данаилов са убедени, че именно той ще промени статуквото, "защото всичко, което е постигнал през целия си професионален живот, го е постигнал сам".

България най-накрая ще бъде обединена около кандидат-президента Стефан Данаилов, а само след няколко месеца около президента Данаилов, заявяват от „Клуб 65".

Припомняме, на последния пленум на БСП бе решено партията да участва на президентските избори, но все още не е ясно дали със собствен кандидат или социалистите ще дадат подкрепата си за някой извън партията. Основната цел, която постави лидерът Станишев е победа срещу ГЕРБ на втория тур.

Вчера се проведоха и консултации при президента Първанов за съставяне на новия ЦИК, като в рамките им бе дискутирана и датата на предстоящите президентски и местни избори. Предложенията варираха между 23 октомври - на ГЕРБ и 13 ноември на БСП. Държавният глава обяви, че ще вземе решението си след допълнителни консултации с парламента.