БСП-София иска победа в София, за да оправи Банкя. Лидерът на червените Михаил Миков заяви: „БСП иска да предложи друга политика". 10% от месечния си доход плащали софиянци за синя и зелена зона. Защо намалиха градския транспорт, след като има метро, недоволен е Миков. Хубаво е, че София расте, но не е хубаво, че расте застрояването на зелените площи в София, ядоса се лидерът на БСП. Той е убеден в победата на столетницата на местния вот.

Днес ще ни гледа не само София, но ни гледа и цяла България, заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Целта на левицата била днес да се даде кураж на всички съмишленици на левицата в цялата страна. Да ни върви по вода, си пожела лидерът на столичните червени, предвид днешния дъждовен ден.

Готови ли сме да работим за хората, попита той събралите се социалисти. Тълпата му отговори с бурно „Да". Можем да се преборим за София, убеден е Калоян Паргов. В името на хората сме призвани да разбием монопола на ГЕРБ, закани се той. Много ги е страх от нас, подчерта лидерът на БСП-София. По мнението му, именно столетницата е единствената алтернатива на ГЕРБ. Няма да ни е лесно, предупреди той.

Да прогоним търговците от храма, настоя Паргов и се закани столичните социалисти да изгонят „котараците" от управлението на София. Няма да даваме празни обещания, подчерта той.

Кандидатът за кмет на червените в София проф. Михаил Мирчев на свой ред изтъкна, че ГЕРБ и Йорданка Фандъкова искали трети мандат, за да довършат грабежа. Абсурди на абсурдите правели от ГЕРБ. Михаил Мирчев иска ако стане кмет, да оправи и Банкя. Банята в Банкя е оставена от 15 години да се саморазрушва. Закрит е и големият летен басейн в премиерския град, смята Мирчев.

Той е недоволен и от това, че нищо не се случва с Витоша. Предвижда се спирките в София да се дадат на концесия, което било и поредната далавера. Йорданка Фандъкова бе определена от него като „голямата хвалба от телевизора". Кварталите в София били оставени да се разпадат. Мирчев атакува завода за боклук. В него се обработвала само част от боклука на столичани.

Да спрем бандитизма в София, призова той. Идва нашето време, категоричен бе Михаил Мирчев. София щяла да стане град не на олигарсите и бандитите, а на обикновените и трудещи се.