В оставащите няколко дни парламентът трябва да промени закона за енергетикатa. За това настоя лидерът на БСП Сергей Станишев, който се срещна с хората от Батановци.

Той обясни, че промяната е нужна, за да може служебното правителство и назначено от него ръководство на ДКЕВР да ревизира цените. По думите му това ще позволи да се разгледа ценообразуването в спешен порядък и да се намалят цените в началото на април, защото хората не могат да си платят сметките.

"Трябва да се търсят консенсусни решения, за да има смисъл от работата на парламента в тези няколко дни, да се решават спешни неща, които да помогнат на хората реално", посочи председателят на БСП.

Според Станишев втората най-важна задача, която трябва да изпълни парламентът в оставащите дни е да наложи мораториум за строителството и сделките по Черноморието.
На трето място е необходимо да се приеме решение, което да задължи НЗОК да осигури нормално функциониране на болничната и доболничната помощ. Трябва да се приеме и решение, с което Народното събрание да покани наблюдатели за изборите.

Лидерът на БСП беше категоричен, че незабавно трябва да бъдат платени парите на хората, пострадали от силното земетресение.

Припомняме, преди дни стана ясно, че 80% от техните молби за помощ след земетресението от лятото на 2012 г. са отказани. Над 300 семейства няма да получат никаква подкрепа от държавата след бедствието.

Сергей Станишев беше категоричен, че молбите, които Цветан Цветанов е отхвърлил след Нова година, трябва да се преразгледат по старите критерии, а не по новите, които са ощетили гражданите. Станишев обяви, че на предстоящата среща с президента ще постави много остро този проблем.

Социалистите ще търсят спешен разговор и с новия министър от служебното правителство, който ще отговаря за Междуведомствената комисия. Лидерът на БСП поиска и спешна ревизия на парите, похарчени за бедствия и аварии, след като гражданите се оплакаха, че средствата са били давани за какво ли не - учения на пожарникари, тренировки на МВР, рязане на дървета.

Станишев обяви, че ПГКБ ще разгледа и възможността да помогне финансово на пострадалите отново. Председателят на социалистите призова хората максимално бързо да обжалват отказите на Междуведомствената комисия.