Политическите партии работиха в защита на своите интереси и  в много малка степен в защита интереса на гражданите и в този смисъл всички партии загубиха от гледна точка на периферните си избиратели, коментира пред радио К2 изводите от вчерашния вот Татяна Буруджиева.

Според нея ГЕРБ не са се проявили като силна партия, не са се възползвали от шанса да отговорят на насочените към тях критики. По отношение вносителите на вота - БСП и ДПС, Буруджиева сподели, че те „спечелиха много пред избиратели си, показаха самочувствие да се борят срещу управляващите."

Анализирайки Атака, тя заяви, че това е моментът да покажат скъсването си с ГЕРБ категорично, но „израз на това те дадоха още с напускане на водещите позиции в парламентарните комисии".

„Сините развяха антикомунистическото знаме и  това  помогна за тяхната идентификация на десни, но от друга страна им попречи, тъй като те основно изнесоха  критиките към правителството с добри аргументи" , разясни Буруджиева действията на Синята коалиция за „ Радио К2".

Като резултат за тях, тя посочи загубата на създаденото в последната година силно политическо поле и доверието на хората. Според нея, основната им грешка се състои в това, че „ нямат изчистена политическа позиция." Буруджиева е на мнение, че те трябва намерят отговор на въпроса, кое е по вредно за България: „една политическа криза или икономическа безизходица".

В ефира на „ Радио К2" тя сподели: „Не просто ГЕРБ, а всички политически партии са влезли в цикъл, в който няма изначална победа или орисана загуба". Буруджиева заяви своето мнение, че сега е времето, в което всяка политическа сила трябва да се възползва и да даде отговори, защото мълчанието води до негативи.

На въпроса дали ГЕРБ ще имат дивиденти от вота, тя отговори отрицателно: „ГЕРБ устойчиво от една година насам се срутва и не виждам сигнали този вот на недоверие да има обратна тенденция за тях".