Вчерашното интервю на колегата Хаджигенов предизвика взрив, което наложи да се даде някакво пояснение, за да може нещата да се уталожат. Toва обясни съпредседателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън! Татяна Дончева в сутрешния блок на БНТ във връзка с коментарите за "развод преди брака" в най-малката и всъщност все още бъдеща парламентарна група в 45-то Народно събрание.

По думите й здравият смисъл е, че Николай Хаджигенов направил изявление, без много да го премисли. Коалицията "Изправи се! Мутри вън" е такава, каквато е от самото си начало. Тя предупредила още преди изборите, че "човек на ГЕРБ си има групички във всяка една потенциална група в парламента". ПП ГЕРБ се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде, посочи Дончева, като обаче не потвърди дали има троянски кон в коалицията.

Манолова не приема "жертвата да е министър" на Хаджигенов

Манолова не приема "жертвата да е министър" на Хаджигенов

Татяна Дончева призова за умерено и снизходително възприемане на изказванията на неопитните

Брифингът, даден от нея и Мая Манолова, бил с цел преди всичко да се успокои реакцията в социалните мрежи, иначе Дончева каза, че нея лично нищо не може да я възмути и е виждала много неща в политиката.

Според нея, изречението "аз съм готов да се жертвам за депутат" предизвиква снизходително възприятие. Вчера прозвучало изречението "аз съм готов да се жертвам за министър" и това предизвикало буря в социалната мрежа. Тя познава още 4-5 човека от коалицията, които също са готови да се жертват за министри. "Нищо ново от Големанов", коментари Дончева.

На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последните в редичката, изтъкна тя. "В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. В политиката има нещо като от играта на покер и от играта на карти - не е прието да пускаш карта преди да ти е дошъл редът", коментира Дончева.

Тя има познати във всички политически сили и досега всеки е направил някакви телефонни и лични разговори, но никой не нарича това предварителни разговори. Ние сме една разнообразна коалиция и няма да си сложим правила като в ГЕРБ и БСП, но независимо от това не е лошо да си спомним за една класическа фраза отпреди 20 години - "да бъдете господари на мълчанието", подчерта Татяна Дончева.

Хаджигенов: Пред входа на НС ли ще стоят Манолова и Дончева, за да спрат ГЕРБ и ДПС

Хаджигенов: Пред входа на НС ли ще стоят Манолова и Дончева, за да спрат ГЕРБ и ДПС

Той е провел неофициални разговори с ръководството на "Има такъв народ"