"Ключът е в "Има такъв народ". Ако ИТН не желаят да участват в правителство, вие разбирате, че не могат да се получат гласове. Сега тепърва ще анализирате кой кого ръководи и дали не сме изправени пред подмяна на промяната". Това заяви депутатът и заместник-председател на Народното събрание от "Изправи се. БГ. Ние идваме" Татяна Дончева пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите на Дончева парламентът влязъл във варианти за изборите, които са лоши. Всичките са лоши - кой е най-добрият от лошите е трудно да се прецени и трябва да се приеме това, което е. Татяна Дончева няма да си избира дата за изборите: когато - тогава. Според нея мнозинството трябва да реши кога ще се проведат изборите, нищо, че се наричало "опозиция". Каквото кажат - това е, ние няма да се противим на никакви дати. Ако се получи изборите да са "2 в 1", ще бъдем на състезание "2 в 1", подчерта Дончев.

Тя смята, че ако депутатите не се вразумят и трябва да се вкара на някого насила акъл, третият мандат за съставяне на правителство не е реалистична задача.

ИТН не търсели подкрепа от ДПС, изложили само приоритети

ИТН не търсели подкрепа от ДПС, изложили само приоритети

Хората на Трифонов няма да взимат съвети от никого

ИБГНИ държи на промяната и ще направи всичко възможно, независимо дали има, или няма правителство, да осигури минималното необходимо да не се сменя посоката, зададена от служебния кабинет, да се направи това, което е възможно, в няколко следващите седмици или месец. ИБГНИ ще продължат да играят ролята на вразумители на децата от детската градина.

Според Дончева, ако парламентът направи стъпки, в които ГЕРБ и ДПС имат съществена роля, нещата ще се върнат назад. "Вие виждате, че от няколко дни има едно подаване на топката между ДПС и ИТН, което недвусмислено говори за създадени отдавна трайни отношения, които са на практика постигната предварителна консолидация", категорична бе тя.

Дончева даде като пример за подаването на топката между ИТН и ДПС разпределението на ключови комисии в парламента. Ако се получи с третия мандат една сглобка, за която смятам, че не е най-изключено - БСП, ДПС и ИТН, тогава също ще върнем назад, посочи Дончева.

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

ИТН видяха общи приоритети и с БСП, а и с ДПС

Тошко Йорданов оценява шансовете за кабинет като добри