БСП обвиниха парламентарния шеф Цачева, че е скрила двама министри от днешния извънреден парламентарен контрол.
В кулоарите на НС Мая Манолова уточни, че е имало важни въпроси към регионалната министърка Павлова и вицепремиера Дянков.

Тя поясни, че един от най-сериозните въпроси в навечерието на изборите е за преселението и пререгистрацията на 155 000 българи. Според Мая Манолова това ще опорочи напълно изборния процес, променяйки рязко баланса в редица малки населени места.
„Защото какво значи 500 новопреселени в Троян или 400 в Кресна. Става дума за колосална манипулация на изборите", допълни Манолова.

Като уважителна причина за отсъствието от парламентарен въпрос Цецка Цачева е посочила участието на министрите Лиляна Павлова и Симеон Дянков в ангажимент с международно участие, произтичащ от посещението на представители на ЕК, цитираха БСП.

Манолова и Кутев обяче подчертаха, че на сайта на ГЕРБ е качено съобщение, че двамата ще участват в изнесеното заседание на ЕНП. „Тези двама министри участват в едно партийно мероприятие, в една предизборна проява с участието и на кандидата за президент Плевнелиев. Министър Павлова даже не е отбелязана сред лицата, които ще участват в тази среща", подчерта Мая Манолова.

Според Антон Кутев пък новият заместник-министър на МРРБ Николина Николова е в тежък конфликт на интереси, тъй като няколко години преди назначението си в министерството, тя е била прокурист във фирма „Хектор", която е пряко свързана със строежа на пътища у нас.

Кутев отбеляза, че фирмата се намира в една холдингова структура с „Актор България", която пък строи поне два лота на магистрали в момента. Сега Николова разпределя парите за тази фирма, защото тя подписва всички анекси.

„Вие нали разбирате, че няма логика точно тя да преразпределя парите за строителството на тези лотове. Това е тежък конфликт на интереси", допълни още Антон Кутев в кулоарите на парламента.