Централната избирателна комисия утвърди образците на изборни книжа за произвеждане на изборите за народни представители на 12 май 2013 г.

Изборните книжа са публикувани в рубрики „Решения" и „Информация" на интернет страницата на ЦИК.

На основание чл. 12, ал. 1 от ИК образците на изборни книжа се обнародват в „Държавен вестник".

Сред документите е и образецът за общата бюлетина, с която ще се гласува.

Според указанията на ЦИК Бюлетините са бели, изработени от плътна непрозрачна хартия с тегло 120 г/м2, и са защитени с полиграфическа защита. Текстът се отпечатва с черно мастило.

Редовете на отделните партии, коалиции от партии и инициативни комитети се отделят един от друг с празен ред и плътна черна хоризонтална линия.

На реда за партиите или коалициите от партии се изписват последователно отляво надясно:
- пълното и/или съкратеното наименование на партията или коалицията от партии, посочено в заявлението за регистрация в ЦИК с добавени съответни абревиатури ПП или КП;
- квадратче за поставяне на знак „Х", отразяващ волята на избирателя, в което е изписан поредният номер на партията или коалицията от партии според жребия в ЦИК;
- имената на кандидатите, заемащи първите три места в кандидатската листа на партията или коалицията от партии.

Поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии се определят от ЦИК чрез жребий и са еднакви за цялата страна и за гласуването извън страната. Когато партия или коалиция от партии не е регистрирала кандидатска листа в съответния изборен район, в бюлетината не се изписва нейният пореден номер и не се оставя празен ред.

Номерата на независимите кандидати следват номерата на партиите и коалициите от партии съгласно поредността на регистрацията на независимия кандидат в РИК.
На реда на независимия кандидат се изписват последователно отляво надясно:
- наименованието на инициативния комитет с изписана преди наименованието абревиатура ИК;
- квадратче за поставяне на знак „Х", отразяващ волята на избирателя, в което е изписан поредният номер на независимия кандидат.
- имената на независимия кандидат, след които се изписва означение „независим".

На гърба на бюлетината се отбелязват две места за поставяне на печата на съответната секционна избирателна комисия.