Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази готовност да излезе от политиката и да се извини на всички български граждани, ако се докаже, че е разпореждал незаконно използване на СРС.

Цветанов, оттегли се от изборите, призова БСП
Още...

Припомняме, вчера лидерът на БСП Сергей Станишев разпространи данни за подслушване на политици от паралелна структура в МВР.

Вицепремиерът в кабинета „Борисов" влезе в спор с лидера на БСП по време на участието им в сутрешния блок на БиТиВи.
Изненадващо Цветанов се появи за кратко в ТВ студиото по време на пространно интервю на соцлидера.

Цветанов пое анагажимент, ако се докаже, че той в качеството си на вътрешен министър е разпореждал подслушвания, ще излезе от политиката и ще се извини ли пред всички български граждани. Цветанов призова лидера на БСП той от своя страна да се оттегли, ако сигналът се окаже неверен.


Междувременно "Дневник" публикува читателска снимка на "Крайслер Вояджър" с много антени

Ексвътрешният министър обясни, че използването на СРС става с много ясен нормативен регламент. Никога министър на МВР не е давал такива разпореждания. При подобни твърдения трябва да се заявяват много ясно какви са обвиненията, а не да се използва непроверена информация, подчерта Цветанов.

Право на отговор от телевизията поиска Алексей Петров във връзка с твърденията на ексвътрешния министър Цветан Цветанов, че техниката за частно подслушване е на сочения за Октопод.
Още...

Той припомни времето, в което Станишев беше премиер. След атентата срещу вестник "Галерия" СДОТО премина на специално подчинение към политическия кабинет на БСП. Подслушване, разпоредено по времето, докато аз бях вътрешен министър, не съм правил, защото знам законите, посочи бившият вицепремиер.

Станишев от своя страна беше убеден, че в България цари усещане за дълбока полицейщина.

Той припомни случаите на подслушване по време на управлението на ГЕРБ като този с лекарите от Горна Оряховица и хвърли сериозни критики към Цветан Цветанов.
Нямаме доверие в МВР, поне докато там продължават да ръководят хора, близки на бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, допълни Сергей Станишев.