Не се вълнуваме от номинации и избори на наши бъдещи политически опоненти. Нищо не налага промени в практиката на ГЕРБ. Това заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали обявяването на Меглена Кунева за кандидат-президент няма да ускори „президентския" избор на ГЕРБ.

Цветанов беше лаконичен и за това дали министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и столичният кмет Йорданка Фандъкова са евентуалните кандидати на ГЕРБ: „Всичко ще бъде съобщено, след като бъде взето решението."

Той подчерта, че не би желал да навлиза в детайли на обсъжданията на една или друга политическа формация.

Силовият министър отказа коментар и за оттеглянето на Душана Здравкова от поста й във Варненския съд. Като твърде несъстоятелно, за да коментира, той определи казаното от Здравкова, че има упражняване на политически натиск.

Припомняме, учредителката на ГЕРБ обяви, че напуска съдебната система в знак на протест срещу избирането на Владимира Янева за шеф на СГС, която е близка със семейството на Цветанов.

Що се отнася за поисканото извинение от страна на загубилата битката за шеф на Софийски градски съд съдия Величка Цанова, Цветанов каза, че не е чул призива й. Според него би било по-добре да се чуят по телефона.

Ако действително има мотиви да поиска подобно извинение, аз ще искам да попитам някои неща, свързани със съпруга й. Ако всичко това отпадне, ще го направя", добави той.

Цанова се засегна от думите на Цветанов, че кандидатурата й била партийна и била зависима от Румен Гечев, министър от кабинета „Жан Виденов".