Изборите в Плевен и Монтана ще бъдат тест за българската демокрация. Това заяви при откриването на своята предизборна кампания кметът на Плевен Найден Зеленогорски, заместник-председател на националното ръководство на СДС. Той е издигнат за четвърти кметски мандат от партия "Българска нова демокрация".

Опонентите ни от ГЕРБ и БСП не допуснаха нашите сини коалиции до участие в изборите - те могат да стигнат далеч в технологиите за манипулиране на изборите, допълни Зеленогорски. Той бе категоричен пред своите симпатизанти, събрали се в галерия "Бешков", че въпреки всичко ще работят за постигането на целта си - спечелване на кметското място и мнозинство в местния парламент, още на първия тур.

Поп звездата Люси Дяковска, която живее в Германия, бе дошла на срещата, за да подкрепи кандидатурата на Зеленогорски. Тя разкри, че не е била поканена, а присъства по собствено убеждение. Вярвам не в политиката, а в хората, които могат - Зеленогорски е един от тях, защото той направи Плевен един от най-хубавите градове в България, каза Дяковска.

Тя благодари на сегашния общински съвет, че е дал името на дядо й - композиторът
Иван Вълев, на Северняшкия фолклорен ансамбъл. Плевен е бил културен център и ще се развива като такъв и в бъдеще, бе категорична певицата. На предизборната среща бяха представени участниците в листата на "Българска нова демокрация", която също се води от Зеленогорски, както и кандидатите за кметове на кметства в общината.