БСП подобаващо отговарят на депутатската номинация на ГЕРБ за Златна Станка.
Социалистите включват на второ място в листата си в Русе двукратния олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков.

БСП извежда на предни позиции в листите си изключителни авторитети, хора с кауза, доказали възможностите си и прославили България, съобщиха от Позитано, където днес имаше закрит пленум.

Социалистите ще водят предизборната битка заедно с 60 българи, посветили живота си на развитието на България. Това са хора на изкуството и културата, юристи, изявени спортисти, представители на военни организации, лекари, архитекти и строители, учители и директори на училища.

Общо 60 са участниците в гражданската квота в листите на БСП, като 12 от тях са жени.
Сред тях са още оперният ас тенорът Калуди Калудов, издигнат в листата на столичния 24 МИР, продуцентът и издател Мартин Захариев, който влиза в листата на 23 МИР в София.

Във Велико Търново е бившият БСП депутат, вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Петър Кънев, а в Ямбол е председателят на съюза на българските писатели Николай Петев.

Докато още течеше закритият пленум, започна и брифингът, даден от Янаки Стоилов и Жельо Бойчев.

Стана ясно, че има промени във водачите на листи. В Търговище Георги Божинов е заменен от Явор Куюмджиев.
Това станало по настояване на самия Божинов, посочи Янаки Стоилов без нинакви подробности и утобнения.

450 лева минимална заплата до края на мандата на бъдещото управление на левицата. Това предвижда управленската програма на БСП, обсъдена на днешния закрит за медиите пленум. Мотото на кампанията е „За достоен живот" като целта й е избирателите да намерят себе си в посланията на левицата.

Червените обещават обезщетението за отглеждането на дете от 1 до 2 години да достигне минималната работна заплата.

Минималната пенсия до края на мандата пък ще се доближи максимално до прага на бедността. Държавата поема лечението на психиатричните болести и инфекциозните, е заложено в програмата на БСП.
Всички здравни вноски ще се ползват само за здравеопазване, категоричен бе Янаки Стоилов. Таксата за личния лекар за пенсионерите ще е 1 лев.

Въвеждането на семейно подоходно облагане до края на мандата е един от конкретните ангажименти, които БСП поема пред българските граждани.
Социалистите възнамеряват да запазят облагането на масовите доходи с 10%, а от 2014г. да се въведе по-висока ставка за най-високите доходи. „Промените са в интерес на огромното мнозинство граждани", отбеляза Стоилов.

БСП предлага изготвяне на национална регионална политика. Разбиване на изкуствените монополи, преразглеждане на действащи концесионни договори, са други приоритети в програмата на столетницата, представена днес на пресконференция от Янаки Стоилов.

Социалистите предлагат чрез диалог участие на гражданското общество в управлението на страната.

Излизаме пред българския избирател с ясни ангажименти, заяви и Жельо Бойчев, водач на листата в 23 МИР в София. Работна група, в която влизат Пламен Орешарски, Румен Овчаров, Драгомир Стойнев, Росен Карадимов, работи по данъчната „реформа" на левицата.