АЕЦ "Козлодуй" има готовността да приеме в своите общежития евакуирани вследствие на наводненията жители на Мизия, съобщиха от атомната централа, цитирани от БГНЕС. Освен в общежитията си в град Козлодуй, те предлагат настаняване за бедстващите и в  хотел "Истър".

И АЕЦ "Козлодуй" в последните дни е оказала помощ на бедстващите жители на град Мизия, пострадали от придошлите води на река Скът. Още в събота вечерта от там са изпратили техника за борба с водната стихия, а в неделния ден са били изпратени готови пакети с храна, три камиона с вода, ботуши, както и 10 специални радиостанции "TETRA" за връзка между аварийните екипи.

От централата са доставили за нуждите на кризисния щаб два мобилни дизелгенератора, осветителна техника и високопроходим пожарен автомобил "Урал". Над 30 полицаи от РПУ - АЕЦ "Козлодуй"са били спешно изпратени в Мизия в неделя, както и над 15 пожарникари от ведомствената противопожарна служба на АЕЦ.

Ръководният екип на АЕЦ "Козлодуй" е в постоянна връзка с Община Мизия и кризисния щаб там, за да се уточнят конкретните нужди от техника и продукти. Дружеството днес организира изпращане на вода и храна и в Бяла Слатина, и в бедстващото село Крушовица, които също пострадаха от водите на река Скът, съобщават още от там.