Нито един официален представител от София не дойде да се поклони пред тленните останки на Мустафа Кьосов в село Юруково, община Якоруда.

36-годишният Кьосов загина на място при самоубийствения атентат срещу израелските туристи на летище Бургас преди два дни.

Той е единственият българин загинал при терористичното нападение. Мустафа и съпругата му Емине имат една 10-годишна дъщеря.

На поклонението в дома на загиналия, което става във втория ден от Рамазана, присъстваха само кметицата на Юруково, главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и районният мюфтия Айдън Мохамед.

Мустафа Кьосов имал намерение да се откаже от дългите пътувания, за да бъде повече време със семейството си, разказват негови близки, цитирани от е-79.

Загиналият е баща е на 10-годишната Селихе, която наесен ще е в четвърти клас. Съпругата Емине Кьосова още крие от дъщеря си за смъртта на нейния баща.

По-късно, след като медиите изтъкнаха липсата на каквито и да е официални представители от столицата, здравното ведомство разпространи, че министър Атанасова е изпратила съболезнователно писмо до семейството на загиналия шофьор.

В този тежък за вас момент моите мисли са с вас и с цялото си сърце и душа се присъединявам към дълбоката ви скръб, се казва в писмото.