До 15 дни фирмата-собственик на цистерните, които се обърнаха на гарата в Хитрино на 10 декември, трябва да организира транспортирането на всички цистерни до площадка извън територията на Шумен, съобщи БНР, позовавайки се на решение на областния управител Донка Иванова.

Въздухът над Хитрино е в норма, водата се следи, уверяват службите

Въздухът над Хитрино е в норма, водата се следи, уверяват службите

Взети са проби и от близките села

Бедственото положение в село Хитрино се удължава до приключване на неотложните аварийно-възстановителни работи в района. Решението за това е на областния управител на Шумен Донка Иванова. Ограниченията за достъп на живеещите в Хитрино до къщите им остават в сила.

Припомняме, по-рано през деня хората от Хитрино се бяха събрали на пътя Шумен-Силистра с намерение да го блокират. Присъстващите полицаи не позволиха това да се случи като увериха присъстващите, че въздухът и водата в селото отговарят на екологичните норми.

Изтеглиха още една от цистерните в Хитрино

Изтеглиха още една от цистерните в Хитрино

Местни жители искат разяснения за операцията

"Тази нощ ще осигурим специално взривозащитно осветление, което да ни позволи един наш експерт да мери газта", а собственикът на жилището, полицаи и представител на фирма за осветление по маршрут, съгласуван с мен и предложен от кмета, да започнат да взимат мерки за остъкляване на жилищата", заяви шефът на Пожарната Николай Николов тогава, цитиран от БТА.