Пет групи деца ще се обучават в новопостроената сграда на детска градина в столичния район Витоша. Две от групите са новоразкрити и за тях е извършен прием при генералното класиране, съобщиха от Столична община.

"Завърши строителството на новата сграда на детска градина в район "Витоша"- една от 25-те, които изграждаме в момента в София. Тя е филиал на детска градина 116 "Мусала". Очакваме до края на годината да бъде готова още една сграда в района за 4-ри групи", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район Витоша инж. Теодор Петков.

Над 600 000 лв. компенсации за деца без места в детска градина

Над 600 000 лв. компенсации за деца без места в детска градина

Разходи за отглеждане и обучение на децата през месеците май и юни на 2022 г.

Новата детска градина е сграда от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се помещава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са разположени терасовидно сред дървета и озеленяване.

В момента 25 са новите сгради на детски градини, които се строят в различни райони на София, а от тях 12 ще бъдат завършени до края на годината. Очаква се да има още 300 нови места, уточни столичният кмет Фандъкова.

От утре, 10 август Столична община обявява 1 770 свободни места в системата за прием в детските градини, като 170 от тях са тези от новопостроените сгради, а 1600 са част от местата, които се пазеха до последно за деца със специални образователни потребности, каза също кметът Фандъкова. Все още има резерв за деца със СОП.

За компрометиран ремонт на детска градина алармират от БСП-София

За компрометиран ремонт на детска градина алармират от БСП-София

Лидерът на градския съвет на партията проверил случая по сигнал на родители

През есента кметът на района има готовност да започне строителството на нова ясла в кв."Бояна". "Моята задача към него е да завърши процедурата за избор на изпълнител за нови училище и детска градина, които ще изграждаме на терена "13- века България" в "Манастирски ливади - запад", допълни Йорданка Фандъкова.