През изминалото денонощие на територията на страната са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и 20 ранени. Трима души са с опасност за живота, съобщават от СБА. За района на София са станали 125 леки и две леки катастрофи с трима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са предимно сухи, а на места мокри, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Мокра е и пътната настилка на автомагистралите "Люлин", „Хемус" и "Тракия". Автомагистрала "Марица" е суха.

Преминаването през граничните контролно-пропускателни пунктове е нормално.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, а Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг - Бургас, над 20 тона - през Айтоски проход.

Поради строителни дейности за изграждане на пътен възел, е въведено ремонтно ограничение на движението на автомагистрала "Тракия" при изхода на Стара Загора.

До 15.09.2011 г. за времето от 16.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора - Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Загора - пътен възел Мъглиж - Сливен.

Затворени са следните пътни участъци - Бургас - Звездец - Малко Търново, Кюстендил - Николичевци, Павел Баня - Брезово - Пловдив между Стряма и Калековец и Чибаовци - Свидня. Затруднено е движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево, поради профилактика.