Ясновидка обяви за мъртъв президента Росен Плевнелиев.

Това стана в рамките на журналистически експеримент на БНТ, който отново доказва, че зад обещанията за сериозно ясновидство стоят шарлатани.

Репортер на БНТ отива под прикритие със скрита камера на няколко сеанса при врачката Тотка, която примамва столичани в къща в центъра на София с предложение за качествено ясновидство по снимки.

В рамките на разследването Росен Цветков занася на Тотка снимка на държавния глава Росен Плевнелиев от ученическите му години.

Обявява го за свой безследно изчезнал баща, когото търси от години.

Мигновеният отговор на Тотка е: „Аз виждам, че е мъртъв. Не е много от отдавна гробището, но вече го има.

Според гадателката костите на мъжа от снимката (Росен Плевнелиев) са в чужбина. След като избягал зад граница, си бил сменил името. Новото започвало с буквата „В".
Бил си направил и пластични операции. „Искал е да бъде нов човек. Ново начало, нова сфера. Примерно веждите му са по-нагоре", категорична е Тотка.

След сигнал на БНТ, няколко дни по-късно данъчни от НАП - вече напълно открито - отиват на „посещение" при Тотка.

Ако тя годишно печели 10-15 000 лева - чисти, необлагани досега пари, всички тези средства тепърва с наказателните постановления, които ще бъдат създадени, ще бъдат върнати на държавата", коментира пред БНТ говорителят на НАП след проверката.