Променя се организацията на движение през тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на АМ "Хемус" с цел да се улесни пътуването през почивните дни за Великден и Гергьовден, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от АМ "Хемус" в посока Варна на територията на област София.

  • За пътуващите тежкотоварни автомобили към Варна ограничението ще е на 26 април (петък), 30 април (вторник), 2 май (четвъртък) и на 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 27 април (събота), 1 май (сряда), на 3 май (петък) и на 7 май (вторник), от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение от АМ "Хемус" ще се отклонява по път I-1 София - Ботевград при магазин "Джъмбо" до п. в. "Яна" и ще изчаква на място.
  • За пътуващите тежкотоварни автомобили към София ограничението ще е на 26 април (петък), 30 април (вторник), 2 май (четвъртък) и 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 27 април (събота), 1 май (сряда), 3 май (петък) и 7 май (вторник) от 10 до 15 часа. Тежкотоварното движение ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-ми км на АМ "Хемус", при пътен възел "Ботевград", шофьорите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София - Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. "Витинска река" ще продължават пътуването си по АМ "Хемус".
Променят организацията на движение на пътя София - Калотина до юли

Променят организацията на движение на пътя София - Калотина до юли

Причината е изграждането на АМ "Европа"

Превозните средства над 12 тона, пътуващи от ГКПП "Капитан Андреево" към Видин, за да избегнат промените в организацията за движение по АМ "Хемус" за почивните дни, може да използват алтернативен маршрут - по АМ "Марица" - път I-5 - път I-6 - път II -55 /Прохода на Републиката/ - път I-5 - път I-3 - път II-13 и път I-1.

В тунел "Топли дол" на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

В тунел "Правешки ханове" на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май ще има две ленти за Варна и ще се ограничи движението за София, като трафикът за столицата изцяло ще се пренасочи от АМ "Хемус" при п. в. "Осиковска Лакавица" по път I-3 Ябланица - Ботевград и при пътен възел "Правец" да се връща на АМ "Хемус".

На 6 и 7 ма в тунел "Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. На 6 и 7 май в тунел "Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ "Хемус" при пътен възел "Правец" по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. "Осиковска Лакавица" да се връща на АМ "Хемус".

Обсъждат изграждане на обходен път на Казанлък

Обсъждат изграждане на обходен път на Казанлък

Проектът е за близо 54 млн. лева