"ВиК-Варна" ООД не разполага с никакви документи за проектирането, изграждането и надзора на строителството на магистралния водопровод, който вчера аварира за втори път за един месец. Стана ясно обаче, че на мястото на спукването са поставени стъклопластови, а не метални тръби. Това обясни управителят на дружеството инж. Веселин Русев, цитиран от БТА.

Проблемният водопровод е монтиран през 2008 г. Сега ще се търси документация за реализацията на проекта в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Общината и Дирекцията за национален строителен контрол. Така ще стане ясно кой е взел решение на това място да бъдат положени стъклопластови, а не метални тръби.

Искат оставки във Варна след поредна авария на водопровод

Искат оставки във Варна след поредна авария на водопровод

Цялостният хаос в работата на ВиК и МРРБ доведоха до напрежение

За разрешаване на проблема варненското дружество е поискало около 500 хиляди лева от "ВиК" холдинга. Идеята е в проблемния участък да се положат метални тръби.

Русев уточни, че въпреки новия пробив, няма домакинства без вода, тъй като подаването е пренасочено по старата тръбна мрежа.

Спукване на водопровод наводни булевард във Варна

Спукване на водопровод наводни булевард във Варна

Заради аварията, водоподаването в района временно е спряно

Варненските депутати от ГЕРБ-СДС дадоха пресконференция - те обявиха, че ще внесат искане до служебния премиер Гълъб Донев за оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Това съобщиха днес на пресконференция в крайморския град народните представители Павел Христов, Бранимир Балачев и Медиха Хамза.

Освен това, те ще настояват и за оставката на управителя на "ВиК-Варна" инж. Веселин Русев.