Кукура Първият вицепрезидент на Лукойл Сергей Кукура е бил отвлечен от действащи сътрудници на подмосковската милиция, пише в-к “Известия”, цитиран от ntvru.

Източници, близки до разследването, съобщили, че Кукура разказал как неговите похитители си говорели в автомобила за тежкия милиционерски живот и мизерните заплати.

Вестникът съобщава, че първия половин ден след отвличането, Кукура бил държан някъде в Подмосковието и след като бил направен видеозаписа на обръщението, с което се иска откупа от 3 млн. долара и 3 млн. евро, Сергей Кукура бил откаран в неизвестно селце в Беларус.

Публикацията коментира, че транспортирането на Кукура също е било извършено от сътрудници на милицията, защото по пътя колата не била спирана за проверка, а минаването през граница станало без никакъв проблем.

В затънтеното село Кукура престоял две седмици, като редовно бил извеждан на разходка, но с торба на главата, за да не запомни местността. Вестникът пише още, че самият вицепрезидент на Лукойл не знае защо е бил освободен.

На 25 септември, отново с чувал на главата, бил качен в автомобил и след 2 часа шофиране, на някакъв междуселски път, го пуснали, като му върнали паспорта, официалния костюм и пари за път – 50 долара и 1000 рубли.

Сергей Кукура пеша стигнал до село Сеща, Брянска област, откъдето с електричка се добрал до Смоленск. От там наел такси, което срещу 200 долара го откарало до Галицино, където се намира една от вилите на Кукура.