Президентът Доналд Тръмп заяви, че висшите ръководители на Министерството на отбраната искат да продължат да водят войни, за да поддържат "щастливи" подизпълнителите в отбраната, съобщава АП.

Тръмп продължава да се бори с твърденията, че е направил обидни коментари за загинали американски войници.

Тръмп наричал загинали американски войници "тъпанари" и "загубеняци"

Тръмп наричал загинали американски войници "тъпанари" и "загубеняци"

Включително и погребани във Франция по време на Първата световна война

На пресконференция в Белия дом Тръмп повтори твърдението си, че това е "измама" и каза: "Не казвам, че военните са влюбени в мен. Но войниците са."

Той обаче добави: "Лидерите в Пентагона вероятно не са, защото не искат да правят нищо, освен да водят войни, така че всички онези прекрасни компании, които правят бомбите и правят самолетите и правят всичко останало, да останат щастливи."

Отношенията на Тръмп с военни са обтегнати, тъй като той заплаши това лято да използва Закона за въстанията, за да осигури войски за правоприлагане по време на протестите след смъртта на Джордж Флойд.

Тръмп планира да продаде още оръжия на Саудитска Арабия

Тръмп планира да продаде още оръжия на Саудитска Арабия

Администрацията в момента се опитва да продаде още хиляди бомби

Генерал Марк Мили, председател на Съвместния началник на щабовете, също изрази съжаление, че се e разходил с Тръмп през площад Лафайет за снимка по време на протестите. Имаше информация, че генералът е обмислял оставката си.

Министърът на отбраната Марк Еспър, когото Тръмп назначи, беше главен лобист на подизпълнителя в отбраната Raytheon Co., преди да стане министър през 2017 г. Еспър коментира по-рано, че САЩ готви сили срещу Китай и Русия във всяка точка на света.

По-рано администрацията на Тръмп реши да разхлаби контрола над износа на бойни безпилотни самолети. Белият дом обяви, че съюзниците им се нуждаят от американска технология.

Администрацията на Тръмп планира и "гигантска" сделка за продажба Ф-35 на ОАЕ като част от сключеното с посредничеството на Вашингтон споразумение между арабската държава и Израел.

Тръмп е готов да започне война, за да спечели изборите, вярва бившият му адвокат

Тръмп е готов да започне война, за да спечели изборите, вярва бившият му адвокат

Майкъл Коен за Тръмп: Измамник, лъжец, грубиян, расист и хищник