"Има и трети задържан полицай". Това потвърди председателят на Вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов след закрито заседание, на което депутатите изслушаха МВР-шефката Румяна Бъчварова.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че при спецоперация на отдел „Вътрешна сигурност" на МВР са арестувани полицейските шефове на Асеновград и Първомай.

Малко преди Атанасов да потвърди информацията Бъчварова първа бе запитана от медиите, но отказа да коментира темата с мотива, че Прокуратурата е водеща, когато има такива случаи и тя дава информация. "Четете съобщенията на Прокуратурата", препоръча Бъчварова и обяви, че утре в 11.00 ч. Прокуратурата ще даде пресконференция.

"Много убедителна беше г-жа Бъчварова по отношение на обосновката за тези предприети действия и твърди, че съвсем скоро време след първоначалните действия, които прокуратурата извършва, ще бъде дадена конкретна информация в публичното пространство, с което да се разсеят политическите спекулации", коментира още ген. Атанасов.

По думите му, става въпрос за дълготрайна оперативна работа на вътрешна сигурност, която е установила конкретни корупционни действия. Попитан дали е свързано с бежанците или с бъдещи избори, той отрече и двата варианта.

"Министърката не спомена подробности, увери ни, че действията, които са извършени са изключително правомерни и са следствие от достатъчно сериозни нарушения и сигнали, констатирани от Вътрешна сигурност към МВР", коментира на свой ред депутатът от БСП -Лява България Атанас Мерджанов.

Според него това автоматично поставя следния въпрос: "Ако тези съмнения не се окажат валиднии според българския съд, то тогава министър Бъчварова трябва да си подаде оставката", категоричен е социалистът.