Президентът Росен Плевнелиев не е облагодетелстван от това, че Комисията за установяване на конфликт на интереси е прекратила образуваното срещу нещо производство.
Това се казва в съобщение на президентството, изпратено до медиите.

Повод за изявлението е произнесената присъда срещу Филип Златанов, за когото се твърди, че е  възпрепятствал евентуално негативно развитие по сигнал срещу Плевнелиев за конфликт на интереси.

От президентството заявяват, че прекратяването на производството не само не е в интерес на държавния глава, но е навредило на репутацията му.

„Държавният глава призовава прокуратурата да направи публични всичките си констатации, за да не остане усещането в обществото, че след месеци разследване е повдигнато обвинение само защото не е оповестено решение, което по същество ощетява президента." - уверяват от „Дондуков" 2.

Президентът Росен Плевнелиев уважава работата на институциите и се въздържа да коментира действията на съдебните органи, но не може да не реагира в случай, когато пряко е засегнато името му, се казва още в изявлението.

Припомняме, през миналата година избухна скандал заради „тефтерчето" на Филип Златанов, в което бяха записани инициали на политици с указания кои от тях да бъдат атакувани и на кои да бъдат оказани протекции. Смята се, че в тефтерчето е визиран и  президентът Плевнелиев,