Според специалистите BMW M5 ще се нареди сред най-интересните спорткарове от последно поколение.
330 км/ч е възможната максимална скорост на автомобила, но тя е електронно ограничена на 250 км/ч.
Ускоряването от 0 до 100 км/ч се извършва за 4,7 сек. Двигателят е особено постижение на баварската инженерна мисъл, като при разработването му са приложени технологии от Формула 1, изпитали своята ефективност в болидите, съобщава Speed-Press.

Както се и очакваше BMW M5 ще се сдобие с нов 5-литров силов агрегат с V-образна конфигурация под ъгъл 90 градуса и 10 цилиндъра. Максималната мощност на това "силно сърце" от 507 к.с. е възможна при 7750 об/мин. 520 Нм е максимумът на въртящия момент и това става при 6100 об/мин.

Впечатляващите динамични показатели се комбинират с алуминиевото шаси и панелите на 5 Series и изключително ниска собствена маса – 1750 кг.
Автомобилът е способен да да измине небезизвестната писта в Нюрбургринг за 8 минути като истински спортист.

M5 е обзаведен с DSC системата за тракшън-контрол, разработена специално за този автомобил. С едно натискане на специалния MDrive бутон, изнесен на волана, състезателят може да придобие три различни характера.

"Темпераментът" на M5 се обуздава от двойно вентилирани дискови спирачки. При скорост 100 км/ч спирачният път на автомобила е едва 36 м.

Прототипът на този модел бе показан на автомобилното изложение в Женева тази година, вероятно серийният модел ще види своята премиера през септември в Париж, а на европейските пазари "баварецът" ще се появи от януари 2005 г.