Вторият мач от днешната програма на еfbet Лига ще противопостави Арда и Берое. Двата тима ще излязат един срещу друг в 21:00 на стадион "Лаута" в Пловдив. Стадионът на кърджалийци все още не е готов да покрие всички изисквания на БФС.

До момента новакът в елита от Кърджали записа две точки от два мача. Момчетата на Стамен Белчев започнаха сезона с нулево равенство срещу в Ботев в мач, прекъсван заради дъжд и доиграван на следващия ден. Във втори кръг те се изправиха срещу другия дебютант - Царско село. Срещата отново завърши 0:0. Днес кърджалийци ще търсят първото си попадение в елита, както и първите си три точки. 

Арда чака футболист на Левски, защитник отказал да премине в Кърджали

Арда чака футболист на Левски, защитник отказал да премине в Кърджали

Старши треньорът на сините Петър Хубчев нямал против да даде играча под наем

От своя страна Берое има точка повече. "Зелените" стартираха с убедителна победа с 3:1 над Ботев във Враца. В следващия кръг обаче не успяха да се противопоставят на Лудогорец у дома и загубиха с 2:4. За тях победата срещу Арда е задължителна, ако искат да се намесят в борбата за Лига Европа в края на сезона. 

Проблемът пред Александър Томаш е контузията на Педро Еуженио. Португалецът вкара първото попадение срещу Ботев и след това получи разтежение. Очаква се отново на върха на атаката да започне Зоран Йосипович, а не легендата Мартин Камбуров.

Йосипович: Мартин Камбуров е легенда, не мога да се конкурирам с него

Йосипович: Мартин Камбуров е легенда, не мога да се конкурирам с него

"Имаме доста добри играчи, но понякога печелиш, понякога губиш"