Станишев беше кукла на конци при Доган. Сега иска да е кукловод, а Орешарски - да му е кукла. Склонен съм да вярвам повече на Moody's, Fitch, Standart and poor's, отколкото на Орешарски, каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнения със симпатизанти Античен театър в Пловдив, където официално бе открита предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори, предаде Агенция „Фокус".

БСП няма да направят правителство. Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство, убеден е бившият премиер. Не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с "Атака". Ако се случи едно от нещата, които "Атака" предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел.

В типичния си стил, Борисов нападна предизборните обещания на другите партии.

Лъжат безобразно - ще вдигнем заплатите и пенсиите. Как ще ги вдигнеш, откъде ще дойдат пари. - недоумява той. - Лесно се говори, когато няма да изпълниш нищо. Както БСП сега обещава и говори, но казва, че всичко, което обещава, ще го направи в края на мандата. Ние вече "изядохме дървото" така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години, повтори за пореден път лидерът.

„Ние вече изядохме дървото така - на последното заседание на Министерски съвет вдигнаха пенсиите, ние ги плащаме четири години. Казват "ГЕРБ изядоха фискалния резерв", не - изядоха го българските пенсионери. 4 млрд. от фискалния резерв заминаха в увеличенията на пенсиите".

Коментирайки още управлявалите преди него, той продължи: В злобата си нямат какво друго да ни кажат; виждате магистралите. Слагат се мантинели, довършват се.
Поне три пъти повече сме построили от тях,
припомни отново постиженията си той.

Целта им е да ни вкарат още веднъж да носим отговорност, те да правят подривните си действия след това, да паднем и те отново да се върнат. - убеден е Борисов.

Бившият премиер разкри и целта на ГЕРБ на изборите.

Ние сме отговорни хора, но трябва да имаме убедителна победа, за да кажем - да, може да има 100 000 протестиращи, но пък 1,5 милиона са гласували при нас. Затова - пълна мобилизация, призова той.. В противен случай, една въртележка и това е райско време, за всички, които не искат да има стабилна държава, предупреди лидерът.

Толкова демокрация, колкото има сега в България, никога не е имало, убедено заяви той. Те говорят обратното. Това им е стратегията. Неслучайно Добрев беше разпратил на техните организации как да пишат компромати срещу нас, каза Борисов. Желая ви успех, не се подвеждайте. - завърши изказването си Борисов.