Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев съобщи за разкрити финансови нарушения в огромен мащаб в НКЖИ, информира Нова телевизия. По думите му неправомерно са използвани 58 милиона лева по европейски проекти за раздаване на заплати и бонуси в НКЖИ. Министърът направи това изявление по време на посещението си в Нова Загора, по повод общественото обсъждане на съдбата на жп гарата в града.

По думите на министъра това е сред най-фрапиращите нарушения, открити при проверка на транспортното министерство по отношение на изпълнението на проекти с европейско финансиране. Събев добави, че голяма част от проектите няма да бъдат завършени в срок, защото има забавени отсечки и много неизпълнени ангажименти.

Транспортният министър заяви, че проверката е започнала на 13 декември миналата година, но проверяващите срещнали редица трудности, защото "хората не били особено услужливи като дават информация".

Събев допълни, че нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушения ще бъдат оповестени публично.

Министерството на транспорта обяви конкурс за ръководни позиции в НКЖИ

Министерството на транспорта обяви конкурс за ръководни позиции в НКЖИ

Конкурсите ще се проведат в условия на прозрачност и откритост.