Добър резултат на изборите има коалиция "Изправи се. Мутри вън" , има категоричен знак, че се очаква промяна - дали е в правилната посока, не се знае, но вчера социологът Андрей Райчев каза, че след Царя Симеон Сакскобургготски хората започнаха да търсят някой като себе си, дотогава търсиха някой повече от тях. Това коментира пред бТВ Татяна Дончева, водачът на варненската листа на "Изправи се Мутри вън" и лидер на "Движение 21".

Тя уточни, че трябва да се довърши броенето на бюлетините в София и Пловдив: "Гледахме как броят бюлетини в Америка, а не можем да видим в България, това, което е измислило ЦИК, което няма общо със закона." "Законът предвижда предаването на протоколите да бъде наблюдавано от кандидати, но ЦИК е приел решение, с което е ограничил това в противоречие със закона, снощи Мая Манолова се бори като Давид с Голиат, за да влязат двама души през нощта, но тази сутрин те са отишли на работа и се оказва, че не са допуснали никой", поясни лидерът на "Движение 21".

"Това е стъпка да се види какво се пише в протоколите, колегите от БСП, Слави Трифонов и Демократична България разбират, че паралелното броене не парира възможността да се манипулират протоколи, което се случва в момента", категорична е Дончева.

Тихомир Безлов: Купеният вот до 20%, традиционно

Тихомир Безлов: Купеният вот до 20%, традиционно

"Прозрачност без граници" смятат, че машините са били въведени по лош начин

На въпрос дали се очаква тази конфигурация в парламента, която тя е изброила - "Изправи се. Мутри вън", Слави Трифонов и Демократична България, Дончева отговори:" Конфигурации не си съчинявайте, които не съществуват. Това са формации, които имат интерес от точно броене и нямат контрол върху процеса."

Българите в чужбина са гласували за Слави, ДБ и ДПС

Българите в чужбина са гласували за Слави, ДБ и ДПС

ГЕРБ и БСП са съответно на четвърто и шесто място...

"Вижда се, че чувалите са отворени, където са отворени, където има предадени празни протоколи, има видеа", посочи Татяна Дончева.

"Едно е да са сгрешени в неправилни графи и да се пипа върху общия брой гласували и да се прави от тримата души, а не пред комисия, при абсолютна затвореност. София, Пловдив, Варна, Бургас - са големи източници на гласове и броенето трябва да бъде изконтролирано", смята Татяна Дончева.

Дончева коментира, че има срив в ГЕРБ и за Бойко Борисов това не е без значение - дали той може да състави правителство и да похарчи парите, които се задават. Тя анализира две изречения, които са я впечатлили от вчерашното му изявление в Банкя: "Едното - "Ако хора от ГЕРБ тръгнат да ви преследват като чакали, знаете ли какво ще ви се случи?" и второто, което е добавка към първото - отношението към ревизията на неговото управление, което го и плаши: "Предлагам ви мир, защото ако ГЕРБ тръгне да ви преследва като чакали, ще видите какво ще ви се случи."

И още: Дончева смята, че тяхната формация ще влезе с най-малко депутати. "Налага се изводът, че ще получи мандат ГЕРБ, но дали ще го оползотвори ще зависи от малките политически сили", каза политикът и добави, че за тях "няма формула кабинет на всяка цена".