Районната прокуратура в Асеновград се самосезира заради непристойното поведение на Кирил Рашков - цар Киро  пред съда. По случая е образувано дознание и е назначена проверка за хулигански прояви. Това съобщи за Дарик районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Иззети са всички записи от медиите, в които ясно се вижда, че на влизане в съдебна зала цар Киро псува жителите на Катуница, а на излизане от съда им показва неприличен жест - среден пръст.

Стана ясно също, че основни свидетели по делото срещу цар Киро са били заплашвани. Това са родителите на 20-годишните Даниела и Рени, които са били очевидци на заплахите, които Кирил Рашков е отправил към Веселин Христов, часове преди да бъде прегазен Ангел.

На родителите на двете момичета са се обадили по телефона непознати мъжки и гласове, които казали: „Помисли си какво ще стане с тебе и семейството ти". Сигнал за тези заплахи е подаден в полицията, но от там отказаха да коментират има ли официално депозирани жалби.

Районният съд в Асеновград отложи делото срещу Кирил Рашков, в което той обжалва ареста си, за 22 декември. Съдът поиска да бъде назначена тройна съдебномедицинска експертиза, в която да бъде посочено мнението за здравословното състояние на Рашков от трима медици - съдебен лекар, кардиолог и ендокринолог.

Прокурорът по делото Калоян Димитров поиска тази експертиза, тъй като до момента по делото са приложени само документи, които показват хроничните заболявания на Рашков, а не моментното му състояние, за което адвокатът му Даниел Ангелов твърди, че е влошено. Защитникът на Рашков поиска по-лека мярка за него.