Атентатът в Бургас е събитието на годината, макар и с негативен знак.
Това призна вътрешният министър Цветанов в обзорното предаване на Дарик „Годината".

Вътрешният министър посочи, че с евроатлантическите служби работят в правилна посока и скоро ще има резултати, които ще могат да бъдат обявени публично.

"Ако нямаш изпреварваща информация, няма как милиони граждани, които влизат в страната ни, да си наясно с тях". По този начин министър Цветанов отговори на въпрос защо органите не са успели да предотвратят атентата, както малко по-рано са успели да направят колегите им в Кипър.

Цветанов посочи, че атентаторите са били трима-четирима, идентичността на някои от тях е известна, те не са българи и не са пребивавали в страната ни по-рано.

Терористите са били у нас 20 дни преди кървавата драма, влезли са от страни от Европейския съюз, където са били с истинските си документи, но влизайки у нас, те вече са се предвижвали с фалшива самоличност на американци.

Като три от най-добрите постижения на полицията Цветанов определи осъдителните присъди по отвличанията на "Наглите", потвърдената 20-годишна присъда на Дачи за убийството на Куката от Плевен и залавянето на Евелин Банев-Брендо за трафик на наркотици.