Във връзка с терористичния акт МВР умолява гражданите, ако имат някаква информация, да съобщят в най- близкото поделение на министерството или на тел.056/844242.

Анонимността е гарантирана.

Затваряме кръга около терориста, обяви МВР
Още...

Разследващите се интересуват от всяка налична информация за самоличността, контактите, ползваните автомобили и адреси на лицето от снимката и видеоматериала.

Същият е използвал неистински документ - шофьорска книжка от американския щат Мичиган.

Атентаторът, взривил автобуса на бургаското летище, е пребивавал на територията на нашата страна не по-малко от 4 и не повече от 7 дни, посочи вътрешният министър Цветанов на брифинг в Бургас.

Той изрази надежда това, че се установено, че мъжът се е представял с фалшива самоличност на гражданин от Мичиган, да помогне на гражданите, които имат информация за него.

Възрастта на атентатора е около 36 години, съобщи още Цветанов. В момента се установява дали той е пребивавал в някой хотел у нас.

Цветанов уточни, че експерти продължават да изследват разчлененото тяло на „камикадзето". До момента е доказано, че възстановеният отпечатък съответства на атентатора. Назначени са ДНК експертизи. Очаква се да бъде възстановена и кръвната група на мъжа.

Никой към настоящия момент не е поел отговорност за атентата.

Ексзатворник от Гуантанамо взривил автобуса в Бургас?

Още...

Към момента не можем нито да потвърдим, нито да изключим версията български гражданин да е замесен в атентата, заяви още министър Цветанов.

„Не можем да споделим всичко, което е свързано с разследването", посочи Цветанов и отбеляза, че службите за сигурност не пропускат никаква информация, която постъпва - нито проверена, нито непроверена.