Финландската метъл банда Stratovarius, пристига за първи път у нас, за да представи най-новият си албум "Polaris". Това съобщават организаторите от Loud Concerts, по чиято покана групата пристига в София.

Освен най-новите парчета, които според вокалиста Тимо Котипелто са "позитивни и изпълнени с енергия", бандата ще изпълни и по нещо от албумите "Twilight Symphony" и "Dreamspace." Това пък добавя барабаниста Йорг Михаел в интервю по повод турнето на бандата, което тече в момента.

През последните дни то премина през Мексико, Аржентина, Чили и Бразилия, а в Япония групата зарадва хилядите си фенове с цели три концерта. Йорг Михаел разказва, че новият албум е измислен и записан при пълно усоматение на цялата банда още в края на миналата година, въпреки , че се появи на пазара в края на май т.г.

За целта, музикантите се изнесли в малка селска къщичка, далеч от всички и от всичко и при пълен релакс, смях и свобода се родили песните от "Polaris". Това е и първият им албум , след напускането на китариста Тимо Толки, който до този момент се явява основен текстописец и композитор в групата.

Концертът на Stratovarius в София ще бъде на 24 януари 2010 г. в зала "Христо Ботев" от 20.00ч. Само в мержата на Ticketstream.bg все още могат да бъдат намерени билети с промоционална цена 25 лв. В магазините на Office1Superstore, М-Тел, М-Свят и в Билетен център в НДК билетите са по 30 лв, а в деня на концерта ще са по 35 лв.