На 4 октомври започва ефективна стачка в бранш „Горско стопанство". Такова решение е взето от Общонационалния отраслов стачен комитет на КНСБ и КТ „Подкрепа".

На 28 септември ще се проведе митинг-шествие на работещите в системата на горите от Благоевградски регион .Шествието е по Е-79, с маршрут Симитли - Благоевград.
За трети октомври е запланувано митинг-шествие на работещите в системата на горите от Смолянския регион.

Това става, след като на 24 август двете Конфедерации внесоха искания, на основание чл. 3 от Закона за уреждане на колективните трудови спорове за започване на преговори относно поставените искания за увеличение на работните заплати, заплащане на положения извънреден и нощен труд, подсигуряване на полагащото се работно и униформено облекло, както и искане за участие на синдикатите при изработването на нов Закон за горите.

Към днешна дата от страна на управляващите няма отговор, което е предпоставка да се предприемат всички позволени от закона действия за постигане на справедливите искания на работещите от сектор "Горско стопанство".

По-рано днес социалните работници обявиха, че започват стачка, а днешният ден е начало и на ефективните протестни действия на учителите.