Милен Велчев Финансовият министър Милен Велчев обяви, че се приема за жертва на предварителен сценарий по скандала със снимките в Монако и затова ще държи МВР докрай да разкрие неговите поръчители. Това министърът заяви след завръщането си от годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие в Узбекистан.

Той подчерта, че няма да приеме приятелски съвети и да изчака отшумяването на скандала и съобщи, че съвсем скоро ще се срещне по този повод с премиера Симеон Сакскобургготски и с министъра на вътрешните работи Георги Петканов.

Ще настоявам категорично МВР да достигне до поръчителите на сценария, обяви Велчев и подчерта, че напълно подкрепя главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Според финансовия министър, няма доказателства, че генералът е изнесъл информация от МВР и не е справедливо да понесе отговорност за скандалите от последните седмици.

Министър Велчев обаче каза, че на този етап може само да гадае за авторите на сценария срещу него и причините за тази атака. Ще споделя вижданията си с премиера и министъра на вътрешните работи, обясни той.

Финансовият министър съобщи още, че до края на седмицата ще бъде взето решението за продажбата на ДСК. Той беше категоричен, че решението за това кой да бъде новият собственик на банката ще се вземе въз основа на офертите и няма да бъде допуснат политически натиск.

По повод предстоящото днес решение за продажбата на БТК Милен Велчев каза, че няма причини българският телеком да не бъде продаден на “Адвент Интернешънъл”, с който се преговаря сега. Ако сделката не стане, това ще се отрази негативно на имиджа на страната, коментира той.