Психолози работят със съучениците и учителите на загиналото в Хитрино момче и ранените две сестрички, които останаха сираци. Експертите са от мобилната група на Министерство на образованието и науката (МОН), обяви просветният министър в оставка Меглена Кунева.

Припомняме, че при трагедията в Хитрино в събота сутринта починаха 7 души. Много други бяха ранени. Днес в страната е обявен ден на национален траур. Населеното място е изолирано и хората не се допускат до него. Правителството реши да отпусне 10 млн. лева за справяне на Хитрино с последиците от трагедията.

МОН ще отпусне средства за ремонт на средищното училище в Хитрино. В него се обучават 232 ученици от 16 села. Повечето учители са от Шумен, съобщават от министерството.

7, а не 8 са жертвите в Хитрино, опасността остава

7, а не 8 са жертвите в Хитрино, опасността остава

Това обявиха на извънреден брифинг Бъчварова и шефът на пожарната

Кунева обясни, че в професионалната гимназия по механотехника и електроника "Христо Ботев" в Шумен са изпратени двама специалисти. Именно там е учело загиналото 18-годишно момче.

В училището на сестричките му - "Сава Доброплодни" в Шумен, също ще отидат двама специалисти. Момичетата са настанени в болница в момента.

Кунева обясни, че психолози ще работят не само с пострадалите деца, но и със съучениците и родители им, както и с цялата общност.

В Хитрино до края на седмицата няма да се учи. Има възможност неучебното време да бъде удължено.