Четирима депутати са пострадали след скандал в първия ден от дебатите в Общото събрание на Турция по спорен законопроект на правителството за вътрешната сигурност, съобщава Hurriyet daily news.

Боят избухнал след аргументите на депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието и представители на основната опозиционна партия - Републиканска народна партия и Народната демократична партия по време на закрито среднощно заседание.

Двама от пострадалите били ударени по главите с чукчето, с което се оповестяват началото и краят на пленарния ден. Други хвърляли очилата си, замеряли се и със столове.

Един от пострадалите депутати разказва, че шумът и суматохата винаги са съществували в парламента, но досега такова нещо не е виждал. По думите му, депутатите от управляващата партия всъщност са демонстрирали какво ще прави полицията, ако успеят са прокарат законопроекта и бъде приет като закон.

Свидетели сме на демонстрация на техните действия, казва депутатът от опозицията. Той признава, че създалата се ситуация само увеличава силата им да се преборят с този законопроект за вътрешната сигурност.