И тази нощ стотици египтяни останаха на централния площад Тахрир в Кайро в знак на протест срещу управляващите в страната военни, съобщава Ройтерс. Размахвайки различни флагове с послания и скандирайки призиви за край на военния режим, те чакат обявяването на името на спечелилия президентската надпревара.

„Мюсюлманско братство" смята, че техният кандидат Мохамед Морси убедително печели вота. Но твърденията са отхвърляни от съперника на Морси Ахмад Шафик, който заявява, че печели изборите.

Президентската надпревара раздели страната на две. Едните се страхуват, че с победата на бившия премиер Шафик, по време на управлението на Мубарак, ще се върне старият режим, а другите, че ислямистите ще „задушат" правата на египетския народ.

В последните дни площад Тахрир отново е място за масови протести. Припомняме, че именно там се състояха многохилядните демонстрации, довели до падането на режима на Хосни Мубарак. Сега събралите се на Тахрир, голяма част от които подкрепят ислямистите от „Мюсюлманско братство", настояват управляващите военни да спазят обещанието си и да сдадат властта през юли.

Избирателната комисия в Египет съобщи, че вече е приключила с преброяването на бюлетините и резултатите от вота ще бъдат обявени по-късно днес.