Либийският лидер Муамар Кадафи планира да организира мирно шествие към град Бенгази, съобщи радио „Ехото на Москва".

Либийските медии съобщават, че се очаква към акцията да се присъединят стотици хиляди поддръжници на Кадафи.

Междувременно бе съобщено, че правителствената войска са се изтеглила от Бенгази на юг към град Адждабия. Стотици „въстаници" са се събрали на няколко километра от населения пункт. Те са въоръжени, но не предприемат никакви действия на този етап.

По-рано днес коалиционните сили възобновиха ударите по военни цели в Либия.

По данни на френските медии рано тази сутрин са били нанесени удари по либийски танкове и бронетранспортьори. Британското министерство на отбраната съобщава за поразени ключови центрове на либийската система за противовъздушна отбрана. Ударени са и военни обекти около Триполи, Мисрата и Сирт.

При нощните нападения една от сградите на резиденцията на либийския лидер Муамар Кадафи в Триполи бе напълно разрушена в резултат на ударите на международната коалиция, съобщи АФП.

Според агенцията разрушената сграда се е намирала на 50 м. от шатрата на Кадафи, където той обичайно посреща гостите си.

Представител на коалиционните сили съобщи, че при удара е унищожен център за командване и контрол на войските на либийския лидер. Според него авиоударът е разрушил "способността на Кадафи за оперативно управление" на лоялните му войски.