Повечето руснаци са информирани за задачите на президента Путин, които е поставил на правителството. Също така смятат, че задачите са изпълними и виждат Путин като „добър и предвидлив стратег", според проучване, предаде Интерфакс.

73% от анкетираните са повече или по-малко информирани за задачите, които Путин възлага на правителството си от май 2012 година. 46% от тях смятат, че задачите са осъществими", сочат данните на социологическия център "Левада" след проведено национално проучване.

33% от информираните руснаци изразяват съмнение относно изпълнението на задачите.

Путин е подписал 11 указа от поемането на президентския пост на 7 май 2012 година. Указите са в политическата, социалноикономическата, военната, научната, образователната и други сфери.

62% от анкетираните описват Путин като личност, която усеща личната си отговорност за ситуацията в Русия, 61% смятат, че той е „добър стратег с визия за проблемите" и 45% смятат, че той е „внимателен към нуждите на гражданите".

28% от анкетираните заявяват, че Путин се представя по-добре от предишния си президентски мандат, докато 17% са на противоположното мнение. 48% не виждат разлика.

Анкетата, проведена на 130 места в 45 региона в края на май, показва, че 55% от 1600-те анкетирани имат позитивно мнение за Путин. 42% подкрепят неговите ходове, а 41% го описват като „идеалния управител".

Повече от 80% не се съмняват, че той влияе на ситуацията в Русия, от които 43% смятат, че влиянието му е силно, а други 12% - „много силно".