Синдикатът на полицаите в Германия призова за връщане на контрола по вътрешните граници в Европа и поиска повече персонал за справяне с рекордния бежански наплив, съобщава „Франс прес".

От полицейска гледна точка връщането на контрола по границите ще бъде най-добрата от всички мерки, каза Райнер Венд, председател на германския полицейски синдикат.

Синдикатът, който настоява да се мобилизират допълнителни 1000 служители, ще покаже днес пред вътрешния министър Томас де Мезиер „катастрофалните условия", при които работят полицаите до германско-австрийската граница.

В преговорите с ЕС за бежанската криза Германия не трябва да отписва твърде лесно възможността за връщане на границите, отбелязва Венд в интервю пред Passauer Neue Presse.

Между 26 държави от Шенгенската зона няма паспортен контрол. Обаче полицията увеличи проверките по европейските гари и магистрали.

Според Венд връщането на паспортните проверки, което беше сторено временно от Германия по време на няколкодневната среща на Г-7 през юни, ще помогне за залавяне на престъпниците.

По думите му също така ще помогне на Германия незабавно да връща бежанците в страните, от които са влезли в Шенгенската зона.