„Надявам се, че до началото на предизборната кампания ще успеем да създадем съюз със „Синьо единство", който ще е повече от коалиция".
Това каза във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов. Той подчерта, че дванадесет листи чакат водачи от "Синьо единство".

Между двете сини формации няма непреодолими различия и причината за това да не се стигне до разбирателство е късната регистрация на „Синьо единство", обясни лидерът на тъмносините.

„На формацията на Надежда Нейнски е предложено съпредседателско място, а освен това 12 листи чакат своите водачи от „Синьо единство", съобщи Иван Костов.

Той допълни, че в кметските избори във Варна ДСБ ще участва с по-широка коалиция, в която ще влязат и други партии, освен партньорите от „Синьо единство" и Български демократичен форум.
„Политическата криза е причинена от невъзможността на Борисов и неговия екип да решат ключови проблеми в страната", каза Иван Костов и изтъкна, че в момента са необходими спешни антикризисни мерки, но за тяхното прилагане се иска смелост и решителност.

Припомняме, вчера председателят на „Синьо единство" категорично заяви на пресконференция в БТА, че разговорите с ДСБ са приключили и всичко от тук нататък е ясно - двете формация няма да правят коалиция и се разделят, както гласеше и официалното прессъобщение от предната вечер на новата партия на Мартин Димитров и Надежда Нейнски. Часове след това обаче, заместник-председателят на партията на тъмносините Радан Кънев съобщи, че преговорите все още продължават, като вече са в заключителен период.