Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил. Това заяви пред bTV министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов по повод решението на "Има такъв народ" да върнат мандата веднага, след като им бъде връчен.

Припомняме, по-рано днес със свой пост във Фейсбук това обяви лидерът на партията Слави Трифонов.

"Какво каза той с този текст - че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство и третото е, че е започнал да прави разликата между "аз искам" и "аз мога", коментира Ангелов постъпката на Трифонов.

Той определи поведението му като "странно" и като бягане от избирателите и нежелание да застанеш пред избирателите си с аргументи.

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор

Министърът подчерта, че минава време и хората спират да слушат политиците, а започват да ги гледат какво правят.

Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш, за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно, категоричен бе той.

Относно "зелените коридори" той съобщи, че те ще отворят отново от 30 април до 9 май. Няма да е необходимо предварително записване.

Борисов не оспорва титли по шах, но Слави бил политически страхливец

Борисов не оспорва титли по шах, но Слави бил политически страхливец

Държава не се управлява с генерално пълномощно

Ангелов напомни, че днес е пристигнала първата голяма доставка на иРНК ваксина - 138 000 дози на "Пфайзер" и увери, че ще има ваксини за всички желаещи.

По отношение на ваксинирането с "АстраЗенека" и решението на ваксинационния щаб да даде възможност на желаещите, имунизирани с първа доза на препарата, да си поставят втора доза от РНК ваксина, здравният министър обясни, че принципът на действие на всички ваксини е вкарване на т. нар. "спайк" протеин на вируса, който действа под формата на антиген. Благодарение на него телата ни изработват антитела, които се борят срещу вируса при бъдеща среща. По думи на Ангелов от медицинска гледна точка няма значение по какъв начин този "спайк" протеин влиза в организма. Втората ваксина усилвала образувалия се до момента имунитет.

Започва ваксинацията с "Янсен" - от туристическия бранш и ромите

Започва ваксинацията с "Янсен" - от туристическия бранш и ромите

По празниците отварят 26 "зелени коридора" - с ваксините на "Астра зенека" и "Пфайзер"