„Атака" предлага Мария Мусорлиева за зам.-председател на ЦИК, а Владимир Христов за член. Националистите застават зад предложението на ГЕРБ за дата за вота.

Десислав Чуколов е настоял пред държавния глава да обяви изборната дата колкото се може по-скоро, а не в последния момент. Депутатът от „Атака" попитал държавния глава какво ще е участието на АБВ в изборите. Националистите са категорично против АБВ да участва във вота.

Според нас това е явен конфликт на интереси, който не трябва да се допуска, подчерта Чуколов. Президентът каза, че въпросът за участието на АБВ в изборите е поставен от членове на БСП, като според Чуколов президентът е визирал Ивайло Калфин и Костадин Паскалев.

Според националиста, ако АБВ участва в изборите, то вотът може да бъде оспорен, защото не е редно, този който насрочва изборите, да участва в тях. Нашето желание е това да бъдат честни избори, посочи още Чуколов.

Атака нямат притеснения кой ще бъде техният кандидат. Това ще бъде лидерът Волен Сидеров, който през 2006-та отиде на балотаж срещу президента Георги Първанов. Вицето на Сидеров обаче все още не е определен.