"Евроизборите са вот, на който независими кандидати събират невероятно много подкрепа. Над 3 процента общо сме получили без структури и без финанси. За нас това са добри резултати." Това посочи пред БНР независимият кандидат за евродепутат Ваня Григорова.

По думите ѝ независимите у нас нямат равен старт с големите формации, но са се представили добре. Затова Григорова поздравява независимите си колеги за куража.

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи
Обновена

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи

БСП получават 24.24%, ДПС - 16.36%, ВМРО - 7.42%, ДБ - 6.24%

Кандидатът сподели, че е имала предложение да се включи в листата на политическа структура. Ако го направила, сега тя трябвало да стяга багажа за Брюксел. Въпреки това тя решила да се яви като независим кандидат.

"Целта на цялото нещо за мен не би трябвало да бъде трудоустрояването в Брюксел, а да се промени говоренето, да се вкара смисъл в иначе безсмислените дебати", коментира още Григорова.

Тя подчерта колко силен демократичен инструмент са изборите и как българите продължават да не осъзнават това.

"В ЕП ще си говорим за пореден път за фалшивите новини, ще ръкопляскаме за пореден път на цифровизацията, без да обръщаме внимание на тежките последици и вреди от глобализацията. Когато европейските компании се изтеглят в Бангладеш и тук да трябва да купуваме произведените в Бангладеш стоки с помощите си за безработица, това определено е проблем, а в ЕП той не се дискутира. Говорят за роботи, за модернизация, основни теми са геополитическите закачки между големите сили", допълни независимият кандидат.

Калоян Методиев за евроизборите: Триумф на застоя, същото безвремие

Калоян Методиев за евроизборите: Триумф на застоя, същото безвремие

Активността, пасивността и апатията сред хората са тъжни неща