„Видно е, че БСП сами не могат да ни бият никога". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Банкя, минути след като гласува в 78 СОУ „Христо Смирненски".

На въпрос защо се е изкушил да плаши хората с Ахмед Доган, Борисов отговори: „То е факт - видно е, че БСП сами не могат да ни бият никога. Доган им се подигра като каза - „цункайте ме и ще ви дам гласовете. И довечера ще видим дали ще се цункат".

„Който българин иска - да гласува за него (лидерът на ДПС - Ахмед Доган - бел.ред.)", коментира министър-председателят. „Аз казвам, че ако мен някой ме призове да го цункам, аз няма да му поискам целувка", коментира още Борисов и допълни, че е казал това, без да го обиди.

„Това, че казах, че за всичките тези 20 години Ахмед Доган е най-успелият политик и неговата партия винаги печели", каза Борисов и запита: „С това ли го обидих?".

„А намеците, които правеше на българските избиратели - „нощта е бременна, искам целувка". Това не е ли по-обидно?", попита премиерът.

На въпрос каква иска да стане България след изборите, премиерът отговори : „Ние я правим от 2 години и половина така, че сега представите са други".
Той каза какво иска да довърши в следващите две години и изброи -„инфраструктурата, магистралите, пречиствателните станции, детските градини, училищата, всичко останало, което сте го чували много пъти до сега".

„С мечтите за светлото бъдеще ние имаме други, които са... още от 50-60 години, когато ни говореха за светлото комунистическо бъдеще...Ние имаме да довършим това, което сме започнали", заяви премиерът.

Той попита журналисти дали са харесали концерта на Шаде и допълни: „Как са се чувствали Станишев и Калфин там (в зала Арена Армеец - бел. ред.) според вас?" като изрази увереност, че те са били там, за да видят какво е направено.

„Видяхте в тези няколко дни докато излязат резултатите от изборите какво беше - стотици хиляди недействителни бюлетини. Оказа се, че процентно са по-малко от предишните избори и че всъщност в смесените райони са пускали празни бюлетини", коментира премиерът.

Той обясни, че по смисъла на закона празните бюлетини са недействителни. „В публичния план като кажеш стотици хиляди недействителни бюлетини...те просто умишлено са пускали празни, за да създадат ореол на...видите ли, че има нещо нечестно", убеден е Борисов. По думите му, това са царе на конспирацията и това е цялата им подривна дейност в момента по тази схема.

„Когато беше Петър Стоянов, Иван Костов, Кольо Филчев абсолютно цялата власт беше в сините и никой не казваше нищо. След това Първанов, Станишев, Велчев - цялата власт в тях - никой не казваше нищо. Сега - оле, майко, какво ще стане", коментира премиерът на въпрос как гледа на негативните коментари, че цялата власт може да бъде в ръцете на ГЕРБ, ако Росен Плевнелиев спечели президентските избори.

„Ние сме доказали, че сме много по-големи демократи от всички останали и това е факт", убеден е още премиерът.