Премиерът Бойко Борисов коментира, че е впечатлен от броя на сътрудниците на Държавна сигурност, членове на Светия Синод.

Аз самия бях доста потресен от мащаба. Да, за двама-трима бях чувал, но 11 от 15 са много. Църквата е далече от държавата, а това не е моя работа да коментирам.

11 от общо 15-те митрополити от Светия Синод на Българската православна църква са сътрудничили на бившата Държавна сигурност, показаха резултатите от направената проверка за принадлежност на ръководителите и членовете на управителните органи на религиозни общности - Българска православна църква - патриарх и митрополити.

Справката на комсиията показва, че всички са работили като агенти за VI-ти отдел на ДС, който е отговарял за "борба с политическата диверсия".

Министър-председателят откри в Арчар рехабилитирания път Видин-Лом-Ковачица-Гиген и се запозна с възможностите за развитие на туризма в региона.

Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепа на видинската община Димово за охрана на античния град Рациария край село Арчар и за развитие на туризма в региона.

Първо за 35 милиона виждате какъв хубав път сме направили до Видин, до края на годината и Дунав мост-2 ще стане готов. С кмета се разбрахме, дали сме пари за църквата, ще трябва да я направим това лято. За детски градини, училища, саниране и ако има и други проекти с радост ще му помогнем.", каза Борисов, цитиран от БНР.

По-късно министър председателят направи въздушна обиколка над строителната площадка на Дунав мост-2.