Можеше и по-спокойно да е на изборите, ако не беше инатът на президента. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който гласува малко преди 8.30 часа тази сутрин в Банкя.

Това са най-скъпите избори, близо 50 млн. се дадоха за машинното гласуване, близо 9 600 машини са взети и разнесени. Над 150 млн. ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн., това е негово право, продължи с коментара си Борисов. По думите му тези пари могат да се дадат за борбата с епидемията, за пенсионерите или за други полезни дейности.

Иначе премиерът каза, че гласува за това, което народът иска да бъде направено.

Премиерът пожела успех на всички партии в днешния ден и посочи, че изборите ще бъдат честни и почтени, а той самият винаги се е вслушвал в гласа и желанието на народа.

Надявам се мобилизацията на партията ми ГЕРБ и на СДС да е успешна, допълни премиерът.

Борисов се похвали, че ГЕРБ са водили най-толерантната кампания, положителната, само са показвали какво са направили. Той изтъкна подкрепата, която е получил от много европейски лидери, а дори и от Зоран Заев. "Много е важно България да продължи да бъде управлявана по европейски и стабилно", настоя Борисов. А според него най-голямата подкрепа от ЕК сме получили с допълнителните ваксини на "Пфайзер" -"Благодаря на тези 19 страни, които се съгласиха да предоставят от своите собствени ваксини на българите."

Бойко Борисов честити на католиците Великден. "Да, Радев избра тази дата и нека да отвърнем днес на лошото с добро и да бъдем позитив", завърши премиерът.